fbpx
цветове за малки пространства

Най-добрите цветове за малки пространства

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

„Цветът е сила, която директно влияе на душата“
– Василий Кандински

Когато обзавеждате дома си, цвета има силата да го преобрази до неузнаваемост. Затова много хора правят козметични промени, като смяната на боята, но това всъщност оказва голямо влияние върху цялостния вид на помещенията.

Има цветове като жълтото и зеленото, които влияят успокояващо. Също така, има и други, които могат да направят малката стая да изглежда по-голяма или с по-висок таван.

В тази статия сме събрали идеи, с които да може да извлечете максимума от вашето пространство!

Най-добрия цвят за малко антре: Moody Blues

за антре

Искате да изразите своя характер? Няма по-добро място за това от антрето. Направете топло посрещане с moody blues.

Ако искате малкият ви апартамент да изглежда по-голям, е добре да започнете със силен тъмен цвят в преходното пространство. Така ще контрастира с другите стаи и ще ги направи да изглеждат по-големи и просторни!

Най-добрия цвят за малка дневна: Сиво

за дневна

за дневна 3

За повечето хора дневната е центърът на дома им, така че е важно да създадете среда, която е топла, приветлива и уютна. Сивото е модерно и шик, но в същото време е и уютно. Ако искате малката ви дневна да изглежда светла и приветлива изберете сивия цвят.

Това е ефирно и изтънчено почти бяло с фини сиви нюанси и е перфектната комбинация от топло и хладно. Това е недооценен нюанс, който ще помогне да максимизира светлината във всяко пространство, като го кара да се чувства светло и просторно.

Най-добрия цвят за малка трапезария: Оранжев

трапезария

 

трапезария

Мислите ли, че смелите цветове правят пространството по-малко? Помисли отново. Що се отнася до вашата трапезария, оранжевото може да направи пространството да изглежда по-голямо – като същевременно придава на дома ви така необходимия цвят.

Дръзкостта и земните нюанси на оранжевото внасят силна енергия в пространството, което го прави по-голямо. Дори ако това е просто акцентна стена или фон, вашата трапезария ще се почувства по-привлекателна.

Най-добър цвят за малка кухня: Меко бяло

кухня

Покрай всички възможни цветове, които въобще не са малко на брой, бялото понякога изглежда малко скучно. Това всъщност не е точно така. Бялото може да направи вашето пространство по-отворено и топло. Бялото може да е точно цвета за вашата малка кухня.

Боядисването на неща в бяло или в много леки неутрални цветове работи до известна степен, но трябва да сте сигурни, че и вашите мебели са в същия нюанс, за да са наистина ефективни. Това е по-лесно да се направи в кухня, отколкото в други стаи, защото имате толкова много шкафове, които да вземете предвид!

Най-добър цвят за малка спалня: Off-white

спалня

спалня

Говорейки за бяло, интериорните дизайнери се съгласяват, че белите стени могат да създадат илюзия за по-голяма спалня.

Неутралните цветове винаги са добър избор, за да накарате едно пространство да се усеща по-голямо, тъй като насърчава естествената светлина, която се влива. Най-добрите тонове за това са меките кремове и слонова кост.

Ако искате да вдъхнете малко живот на вашата почти бяла стая, експериментирайте с акцентни стени, разчупени тавани или готини стенописи.

Най-добър цвят за малка баня: Тапет

тапет за баня 2

тапет за баня 2

Вярвате или не, може да помислите за покриване на вашата малка баня с тапети.

Опитайте с някакъв смел отпечатан тапет в баня, трапезария или антре. Печатът кара цялата стена да се почувства като произведение на изкуството и ще отвлече вниманието ви от фиксиране върху размера на пространството.

Малките бани често са пренебрегвани и могат да се чувстват тъжни, но отпечатаният тапет може да донесе светлина и драма. Оживен и весел ботанически принт може да донесе свежо, енергично усещане, докато закачливият флорален принт може да озари пространството с цвят и каприз.

Деница Кулева

Деница Кулева

Млада, креативна личност, която иска да се докосне до всеки аспект от маркетинга. Имам завършена бакалавърска степен именно с тази специалност. Досега в професионален аспект съм се занимавала с имейл маркетинг, статистика и обработване на база данни, а следващата ми цел са социалните мрежи и копирайтинга. Точно заради това се радвам, че съм част от редакторския екип на ОрхИДЕЯ.

Избрани от екипа

Подбрали сме за вас и други интересни статии:

Ще сме щастливи да харесате нашата Facebook страница, където ще имате възможност да виждате всички нови статии от ОрхИДЕЯ.

ОрхИДЕЯ комбинира стилно и естетично с функционално и практично, за да ви предоставя любопитно и полезно съдържание за вашия ДОМ.