fbpx
бъдещето на кухните

Бъдещето на кухните

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Технологиите навлизат все повече в ежедневието ни под една или друга форма. Можем да ги срещнем доста често и в домакинството си под формата на прахосмукачки робот или пък умни джаджи, които мият прозорците без никакво усилие от наша страна. С времето се очаква това технологично влияние да става все по-голямо.

бъдещето на кухните

Повече време в кухнята

С настъпилата пандемия през изминалата година всички ние започнахме да прекарваме все повече време в кухнята. Дори има проучване, което показва, че около 24% от хората по света са работили от там. Онлайн се появяват все повече кулинарни блогове, видеа с изкусителни рецепти, както и статии със съвети за това как да спестим малко от времето прекарано в готвене. Дигитализацията се превърна в нещо неизбежно.

Кухните на бъдещето

бъдещето на кухните

В Англия е проведено проучване от германския производител на кухни Kutchenhaus, свързано с това какво очакват от кухните си в бъдеще хората. Не е изненадващо, че голяма част от хората искат устойчивост и функционалност, неща, които новите технологии могат да осигурят. Предвижда се, че в бъдеще ще можем да си пускаме кафе, докато сме още в леглото, както и да пускаме миялната, докато сме в супермаркета.

Крис Смит, собсвеник на компанията, обяснява, че когато помислим за кухните на бъдещето технологиите са нещо, което ще става все по-необходимо и все пак трябва да отбележим, че любовта към готвенето стои в центъра на това развитие.

Измерително готвене

бъдещето на кухните

Крис Смит предвижда, че до 20 години в възможно да управляваме всички уреди в кухнята си чрез таблет или мобилното ни устройство. Също така измерителното готвене, което всъщност вече съществува като понятие и е създадено от печки Miele, при което можеш да сложиш различни продукти в печката и те да се готвят по различно време и с различна температура.

От проучването, което той прави излиза, че 89% от попитаните хора искат да имат свободен достъп до всичко в кухнята, последвани от 86%, които искат да имат достатъчно място за организация на пространството и 62%, които искат да имат голяма маса в кухнята. Масите ще имат все по-голяма социална роля в помещенията и тази тенденция идва от това, че може би с времето ще привикнем повече към гостите вкъщи за сметка на излизанията в заведения.

Стилът на кухните ще става все по-модернистичен, с много светлина вътре и остров, на който да може да се използва за брънч.

Сега всички тези детайли може да ни се струват като нещо илюзорно, но 20 години не са толкова много нали?

Подбрали сме за вас и други интересни статии:

Ще сме щастливи да харесате нашата Facebook страница, където ще имате възможност да виждате всички нови статии от ОрхИДЕЯ.

ОрхИДЕЯ комбинира стилно и естетично с функционално и практично, за да ви предоставя любопитно и полезно съдържание за вашия ДОМ.