fbpx
+359 88 897 2666
на мебели 2

Фолиране на мебели

Picture of Деница Кулева

Деница Кулева

Млада, креативна личност, която иска да се докосне до всеки аспект от маркетинга. Имам завършена бакалавърска степен именно с тази специалност. Досега в професионален аспект съм се занимавала с имейл маркетинг, статистика и обработване на база данни, а следващата ми цел са социалните мрежи и копирайтинга. Точно заради това се радвам, че съм част от редакторския екип на ОрхИДЕЯ.

Всеки вкъщи има поне една мебел, която е изгубила своя чар, годините не са й се отразили добре, или пък просто копнеят за нещо различно.

Нормално е с времето мебелите да се захабяват, особено ако е нощно шкафче или помощна масичка – предвидимо е видът й отгоре да не се запази като нов за дълго време.

Затова, ако и вие намирате подобна мебел в своя дом и искате да я запазите, а не просто изхвърлите на боклука, предлагаме ви страхотната идея да фолирате избраното от вас и да му вдъхнете нов живот.

Налага се да коментираме и от кого ще се осъществи фолирането. Нужно е човекът да е сръчен и много прецизен. Да има око за детайла и да не се примирява с друго, освен с перфектното. Да не бърза и да отдели време, колкото е необходимо. Не са ви необходими уреди или материали – само фолио, търпение и свободно време.

на мебели 4

Разновидности фолио за мебели

На пазара има изключително много видове и модели фолиа за мебели. Но преди да направите своя избор, трябва да си отговорите на няколко въпроса.

Първо, трябва да имате представа каква мебел ще обновявате. Има водоустойчиви модели фолиа, подходящи за баня, както и такива, които са препоръчвани за стъкло и витрини.

Съществуват и такива за електроуреди и мебели, които се различават по своята дебелина и градивни материали. Трябва добре да се замислите какъв искате да е крайния резултат – има фолиа с матово покритие, с различно ниво на гланц. Задайте си въпроса в кое помещение ще се намира фолираната мебел, за да определните кое покритие ще е най-подходящо.

Освен покритието, трябва да разгледате и хилядите налични цветове и принтове. Дали да е едноцветно фолио, с щампа, с детайл, с рисунка или илюстрация.

Освен с покритието, трябва да се съобразите и с цветовете на стаята, в която ще се помещава фолираната мебел. Цветовете на стените и пода, цвета на пердетата и останалите мебели. Не искате фолираната мебел да се отличава, а да се слива с останалия интериор в помещението.

Ако искате да използвате фолио върху кухненските плотове, може да изберете имитация на мрамор, и то в различни цветове.

Ако пък искате да използвате фолио върху захабеното нощно шкафче, може да изберете ефект на дърво, като отново цветовете са разнообразни – тъмно, светло дърво, оранжевеещо или сиво.

на мебели 3

Как правилно да приложете фолиото за да останете задоволени от изпълнението

В началото не случайно споменахме, че е от значение човекът, който ще поставя фолиото да е спокоен, сръчен и търпелив.

Фолирането на мебели не е лесна задача. Но имаме два съвета за вас.

Първият е да се уверите, че повърхността е много добре почистена, няма прашинки и мръсотии. Чак след това можете да преминете към залепване на фолиото. За по-лесно изпълнение, навлажнете повърхността. По този начин лесно ще коригирате чрез отлепване, а остатъчната вода може да премахнете с шпатула като преминете по повърхността върху залепеното фолио.

Вторият съвет е, ако се получи балонче да не се паникьосвате. Просто вземете тънка игла и направете минимален отвор, от който ще можете да изкарате въздуха и да „спаднете“ балончето. Забършете с кърпа и ви уверяваме, че няма да има доказателства за това.

След като се вслушате в нашите съвети и успешно залепите фолиото върху любимата, но овехтяла мебел, може да се насладите на свеж и нов вид, който да ви радва много време напред.

Автор на този материал

Picture of Деница Кулева

Деница Кулева

Млада, креативна личност, която иска да се докосне до всеки аспект от маркетинга. Имам завършена бакалавърска степен именно с тази специалност. Досега в професионален аспект съм се занимавала с имейл маркетинг, статистика и обработване на база данни, а следващата ми цел са социалните мрежи и копирайтинга. Точно заради това се радвам, че съм част от редакторския екип на ОрхИДЕЯ.

Избрани от екипа

Поръчайте сега

Подбрали сме за вас и други интересни статии: