fbpx
алтернативи за нощно шкафче

6 алтернативи на нощното шкафче

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Много хора си мислят, че нощното шкафче е там за да има къде по-наблизо да си държат чашата с вода или телефона. Да, донякъде може и да е така, но представете си спално помещение без нощни шкафчета до леглото – ние не искаме да го правим. Затова ви предлагаме идеи за различни и нестандартни алтернативи на нощното шкафче.

1. Книга преди лягане

алтернативи на нощно шкафче 1

Предполагаме сте изпитвали мъката, когато книгата ви заема голяма част от пространството на нощното шкафче. Нямаме нищо против книгите, даже напротив, ние също четем преди лягане. Но заради това, нощно шкафче с приспособено място за книги е идеалният вариант за вас. Така и вие сте щастливи, и книгата ви, защото и тя си има специално местенце.

Ако пък не сте хора на книгите, а по-скоро на модните списания – имаме нещо и за вас. Изчистен дизайн и нежни линии. Нощно шкафче и поставка за списания в едно. За шик момичетата, които не правят компромиси!

алтернативи на нощно шкафче

2. Не сте и помисляли, че това може да е нощно шкафче

алтернативи на нощно шкафче

Класическият вариант на нощно шкафче понякога може да е малко скучен. Нека разчупим стереотипа и добавим малко индивидуалност. По принцип няма писано правило, кое може да е нощно шкафче и кое не, но повечето хора залагат на компактно такова с чекмедже, място за нощна лампа и зарядно за телефон.

Но защо не помислим за нещо по-различно. Като например практичните дървени стъпалца, които масово се използват за деца. Е да, но с малко креативност, свежа боя и желание, може да се получи страхотно нощно шкафче, което ще изненада дори и вас самите.

Друг вариант са тези колички, които ще изглеждат супер, ако домът ви е обзаведен в индустриален стил. Имате много място за съхранение, а освен това, лесно може да я местите от едната страна, до другата.

3. Нощен шкаф или нощен рафт

алтернативи на нощно шкафче

Ако леглото ви е разположено така, че имате повече пространство от двете му страни, може да се възползвате и да оползотворите мястото. Чудесен избор са по-обемните рафтове и места за съхранение. Ще имате предостатъчно място за декориране и спокойно може да се развихрите. По този начин не стеснявате пространството, а му придавате обемност и най-вече уют. Не че колкото повече, толкова по-уютно, но с правилния декор къщата се превръща в дом!

алтернативи на нощно шкафче

4. За минималистите

алтернативи на нощно шкафче

Изчистеният дизайн допринася за едно пространство да изглежда и да се усеща по-стилно и съвременно. Предлагаме модел на „плаващо“ нощно шкафче. Така на него ще имате само най-необходимото, но това е и идеята в крайна сметка. Ако пък ви се струва прекалено постно, поставете една плетена кошница отдолу с топло, меко одеяло, за онези хладни летни вечери.

5. Неутрални цветове

алтернативи на нощно шкафче

И като говорим за плетени кошници, в интернет пространството се появяват все повече идеи за кошници, които се използват за холни маси, а защо не и за нощни шкафчета.

Този тип нощно шкафче би бил страхотно допълнение, ако бохо стилът е вашето нещо. Декорирайте със свещ и нежно цвете за нотка топлота. А и кой не обича романтична вечер на свещи!

6. И за модерните

алтернативи на нощно шкафче

Съвременният стил на обзавеждане включва използването на сурови материали – камък, дърво, натурален текстил.

Тази масивна масичка от камък ще изглежда страхотно като нощно шкафче. Не е необходимо да я декорирате по никакъв начин, тя сама по себе си е произведение на изкуството. Ако искате приятелите ви да се обръщат към вас следващия път, когато вземат решения за интериорното си обзавеждане, изберете този модел.

Деница Кулева

Деница Кулева

Млада, креативна личност, която иска да се докосне до всеки аспект от маркетинга. Имам завършена бакалавърска степен именно с тази специалност. Досега в професионален аспект съм се занимавала с имейл маркетинг, статистика и обработване на база данни, а следващата ми цел са социалните мрежи и копирайтинга. Точно заради това се радвам, че съм част от редакторския екип на ОрхИДЕЯ.

Избрани от екипа

Подбрали сме за вас и други интересни статии: