fbpx
какво не се слага в сушилня

Какво не трябва да слагаме в сушилнята?

Сушилните машини са спасението на повечето хора, които живеят на по-студен и влажен климат, където естественото сушене на дрехите отнема дни, а сушилнята се справя за около час.

Предпочитани са също от домакинства, които живеят в големи градове, където въздухът е мръсен, а борбата с праха е ежедневие. Дори след изпиране, дрехите нямат приятен ароматен, а никой не иска това!

какво не се слага в сушилня

Обаче знаете ли, че има дрехи, които не е за предпочитане да слагате в сушилнята. Ние сме тук за да помогнем и да изброим кои са материите, които трябва никога да не се сушат в машина.

Ето и кои са те:

  • Естествена или изкуствена кожа
  • Дрехи от латексова материя
  • Водоустойчиви материи
  • Гума (напр. подметка на обувка)
  • Коприна
  • Някои вълнени материи
  • Велур
  • Чорапогащи
  • Дрехи с метални декорации
  • Дрехи от естествен или еко косъм

Какво да не се суши в сушилня, от чанти до обувки

Ако някога сте се изкушавали да поставите обувки в сушилнята, препоръчваме да помислите отново, преди да вземете прибързани решения. Гумените подметки на обувките могат да се деформират или да се свият от топлината, произвеждана от сушилнята. Трябва да знаете обаче, че на пазара има някои модели сушилни, подходящи и за обувки. По същия начин ще трябва да погледнете етикета на тъканта на чантите или раниците си, за да установите дали са безопасни за сушене или не, тъй като всичко зависи от материала, от който са направени.

какво не се слага в сушилня

Етикетът на вашия плувен костюм ще ви посочи дали можете да го поставите в сушилнята. В крайна сметка видът материал, използван за направата на вашите дрехи, е решаващият фактор, когато става въпрос за поставянето им в сушилнята.

Съвети как да използвате сушилнята

След като изперете дрехите си в пералнята, не забравяйте да стартирате цикъл на центрофугиране. След като приключите, поставете прането си в сушилнята. Не забравяйте, че за най-добри резултати, прането ви трябва да е леко влажно и не прекалено сухо.

Също така си струва да извършвате рутинна поддръжка на пералнята и също толкова важно е да почиствате филтъра за пух и мъх на сушилнята след всяко зареждане, за да сте сигурни, че той работи най-добре.

Препоръчваме внимателно да прочетете етикетите на дрехите си, за да разберете дали са подходящи за сушилнята и коя настройка на температурата да използвате. Не забравяйте да използвате специфични настройки за различни видове тъкани, за да избегнете съсипването на деликатни материи.

Деница Кулева

Деница Кулева

Млада, креативна личност, която иска да се докосне до всеки аспект от маркетинга. Имам завършена бакалавърска степен именно с тази специалност. Досега в професионален аспект съм се занимавала с имейл маркетинг, статистика и обработване на база данни, а следващата ми цел са социалните мрежи и копирайтинга. Точно заради това се радвам, че съм част от редакторския екип на ОрхИДЕЯ.

Избрани от екипа

Подбрали сме за вас и други интересни статии:

Ще сме щастливи да харесате нашата Facebook страница, където ще имате възможност да виждате всички нови статии от ОрхИДЕЯ.

ОрхИДЕЯ комбинира стилно и естетично с функционално и практично, за да ви предоставя любопитно и полезно съдържание за вашия ДОМ.