fbpx
киноа с броколи и скариди

Киноа с броколи и скариди

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Много вкусна, здравословна и бърза рецепта за заетите хора, които се прибират късно от работа и искат нещо лесно за приготвяне, но същевременно да си оближат пръстите!

киноа с броколи и скариди

Необходими съставки (2 порции)

  • Киноа – 60 гр.
  • Лук – 1 глава
  • Целина – 1 стрък
  • Броколи – 250 гр.
  • Чесън – 3 скилидки
  • Лют червен пипер – 1 щипка
  • Черен пипер – 1 щипка
  • Сол – на вкус
  • Зехтин – 2-3 с. л.
  • Опашки от скариди – 150 гр.

Време за приготвяне

  • 30 минути

Начин на приготвяне

киноа с броколи и скариди

Фурната се загрява на 200°С.

Броколито се накъсва на малки розички и към тях се прибавят 2 с. л. зехтин, лютия пипер, 2 наситнени скилидки чесън, сол и черен пипер, и всичко се разбърква. Броколито се слага в покрита с хартия за печене тава и се пече 15–20 минути.

Киноата се измива и се вари в 150 мл. вода, заедно със ситно нарязаните лук и целина на умерен огън за 15 минути.

В голям тиган със сгорещено олио (зехтин или кокосово масло) се слага 1 скилидка ситно нарязан чесън. Слагат се скаридите, поръсват се с малко черен и лют червен пипер и се пържат за кратко от двете страни.

Щом скаридите променят цвета си, в съда се добавя сварената киноа и броколите, разбърква се и преди да се сервира се овкусява със зехтин и лимонов сок. Ако е необходимо, се прибавят още подправки.

Бон Апетит!

Деница Кулева

Деница Кулева

Млада, креативна личност, която иска да се докосне до всеки аспект от маркетинга. Имам завършена бакалавърска степен именно с тази специалност. Досега в професионален аспект съм се занимавала с имейл маркетинг, статистика и обработване на база данни, а следващата ми цел са социалните мрежи и копирайтинга. Точно заради това се радвам, че съм част от редакторския екип на ОрхИДЕЯ.

Избрани от екипа

Подбрали сме за вас и други интересни статии: