fbpx

Красиви декорации за дома, които можем да си направим сами

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Интериорното обзавеждане е в своя бум от началото на 2020 г. насам. Тъй като прекарвахме главно време вкъщи, започнахме да се замисляме какво да променим, как да разместим мебелите вкъщи и какво може да добавим като декорация, за да ни е още по-уютно.

Не е трудно пространството да се превърне в дом с малко въображение, топли нюанси и хубави спомени. Някои от главните неща, които трябва да се имат предвид са лесни – да се работи в една цветова гама, да не се използват много и разнообразни материали, да не се претрупва с декорации и най-вече да е удобно и функционално.

И понеже всички си останахме вкъщи през изминалата година, интернет беше до нас, за да ни дава идеи, да ни свързва с различни интересни и креативни хора и да ни показва как да си направим сами това, което иначе ще ни струва много скъпо.

В тази статия сме събрали три интересни идеи за декор, които лесно може да пресъздадете в домашни условия с по-малко средства, отколкото ако решите да ги закупите готови от магазин.

Направи си сам Tile table

 

Тези маси станаха много известни в приложението TikTok, като след това тренда се пренесе и в YouTube. На нас също ни грабна окото и решихме да споделим с вас колко лесно всъщност е сами да си направите такъв тип маса.

Оригинално дизайнът се среща първо през 70-те години от Superstudio, но сега е силно разпространен и се среща навсякъде.

За да си направите такава маса не ви трябват много неща. Почти във всеки дом се намира по една малка масичка от IKEA. Те са много бюджетни и повечето от нас ги предпочитат. Компактни са и удобни.

След като вече имате главния продукт – масата, следва да изберете плочките, които ще се залепят за нея. В оригиналния дизайн се виждат малки квадратни плочки, като цвета е изцяло по ваше желание. Ние много харесваме белите и бледорозови плочки. Към тях ще ви е необходимо лепило за плочки и фугираща смес. Препоръчваме за бели плочки да се използва черна фугираща смес, а ако изберете бледорозови плочки – бяла фугираща смес.

Когато си набавите необходимите материали не ви остава много – измервате, лепите, фугирате и почиствате. Много по-лесно е от лепене на плочки в банята или кухнята!

Красиво огледало с елементи

anthropologie mirror

Така известното Anthropologie mirro” е огледало, предлагано в американски сайт, което стана хит, но високата му цена го направи недостъпно за много хора. Все пак, има как такова огледало да краси вашия дом и то за много по-ниска цена.

Ще са ви необходими три неща – винтидж огледало, дървени елементи за декорация и златна боя. Ако такова огледало не се намира никъде във вашия дом, може да потърсите в антикварни магазини или на тавана в къщата на баба ви. Дървените елементи се срещат във всяка железария или по-голям магазин за строителни материали и декорации. Златната боя се намира под формата на спрей и е лесна за използване.

След като имате вече материалите, използвайте лепило за да прикрепите дървените елементи към рамката на огледалото. След като те са на мястото си и лепилото е изсъхнало, прикрийте самото огледало така, че да оставите само рамката на показ и боядисайте със златната спрей боя. За финал почистете огледалото внимателно и декорирайте на избрано от вас място.

Хубавото е, че може да направите дизайна както на по-малко огледало, така и на по-голямо. Може да е поставено директно на земята, ако е голямо или пък върху малък дрешник, ако е по-малко.

Направете така, че природата да влезе в дома ви

Огледалото с мъх е идеален начин да поканите природата в дома си. Това, разбира се, може да стане и чрез интерпретирането на много и разнообразни цветя в дома ви, но тази декорация е нестандартна и определено приятна за окото.

Отново ще ви е необходимо огледало с не много големи размери, изкуствен мъх и пистолет за топло лепене.

След като огледалото е добре почистено започнете да нареждате мъха без да го лепите. Постарайте се да не покривате цялото огледало, а само страничните му части. Когато получите дизайна, който ви харесва най-много, залепете мъха на мястото му. Почистете излишния такъв и декорирайте огледалото в избрано от вас пространство.

Както виждате има много лесни начини за красиви декорации за вашия дом, които може да направите сами. Стига да имате малко свободно време и много желание. А ние ще направим всичко възможно за да ви държим в течение за най-новите и тренди декорации!

Деница Кулева

Деница Кулева

Млада, креативна личност, която иска да се докосне до всеки аспект от маркетинга. Имам завършена бакалавърска степен именно с тази специалност. Досега в професионален аспект съм се занимавала с имейл маркетинг, статистика и обработване на база данни, а следващата ми цел са социалните мрежи и копирайтинга. Точно заради това се радвам, че съм част от редакторския екип на ОрхИДЕЯ.

Избрани от екипа

Подбрали сме за вас и други интересни статии:

Ще сме щастливи да харесате нашата Facebook страница, където ще имате възможност да виждате всички нови статии от ОрхИДЕЯ.

ОрхИДЕЯ комбинира стилно и естетично с функционално и практично, за да ви предоставя любопитно и полезно съдържание за вашия ДОМ.