fbpx
+359 88 897 2666

Красиви декорации за дома, които можем да си направим сами

Picture of Деница Кулева

Деница Кулева

Млада, креативна личност, която иска да се докосне до всеки аспект от маркетинга. Имам завършена бакалавърска степен именно с тази специалност. Досега в професионален аспект съм се занимавала с имейл маркетинг, статистика и обработване на база данни, а следващата ми цел са социалните мрежи и копирайтинга. Точно заради това се радвам, че съм част от редакторския екип на ОрхИДЕЯ.

Интериорното обзавеждане е в своя бум от началото на 2020 г. насам. Тъй като прекарвахме главно време вкъщи, започнахме да се замисляме какво да променим, как да разместим мебелите вкъщи и какво може да добавим като декорация, за да ни е още по-уютно.

Не е трудно пространството да се превърне в дом с малко въображение, топли нюанси и хубави спомени. Някои от главните неща, които трябва да се имат предвид са лесни – да се работи в една цветова гама, да не се използват много и разнообразни материали, да не се претрупва с декорации и най-вече да е удобно и функционално.

И понеже всички си останахме вкъщи през изминалата година, интернет беше до нас, за да ни дава идеи, да ни свързва с различни интересни и креативни хора и да ни показва как да си направим сами това, което иначе ще ни струва много скъпо.

В тази статия сме събрали три интересни идеи за декор, които лесно може да пресъздадете в домашни условия с по-малко средства, отколкото ако решите да ги закупите готови от магазин.

Направи си сам Tile table

 

Тези маси станаха много известни в приложението TikTok, като след това тренда се пренесе и в YouTube. На нас също ни грабна окото и решихме да споделим с вас колко лесно всъщност е сами да си направите такъв тип маса.

Оригинално дизайнът се среща първо през 70-те години от Superstudio, но сега е силно разпространен и се среща навсякъде.

За да си направите такава маса не ви трябват много неща. Почти във всеки дом се намира по една малка масичка от IKEA. Те са много бюджетни и повечето от нас ги предпочитат. Компактни са и удобни.

След като вече имате главния продукт – масата, следва да изберете плочките, които ще се залепят за нея. В оригиналния дизайн се виждат малки квадратни плочки, като цвета е изцяло по ваше желание. Ние много харесваме белите и бледорозови плочки. Към тях ще ви е необходимо лепило за плочки и фугираща смес. Препоръчваме за бели плочки да се използва черна фугираща смес, а ако изберете бледорозови плочки – бяла фугираща смес.

Когато си набавите необходимите материали не ви остава много – измервате, лепите, фугирате и почиствате. Много по-лесно е от лепене на плочки в банята или кухнята!

Красиво огледало с елементи

anthropologie mirror

Така известното Anthropologie mirro” е огледало, предлагано в американски сайт, което стана хит, но високата му цена го направи недостъпно за много хора. Все пак, има как такова огледало да краси вашия дом и то за много по-ниска цена.

Ще са ви необходими три неща – винтидж огледало, дървени елементи за декорация и златна боя. Ако такова огледало не се намира никъде във вашия дом, може да потърсите в антикварни магазини или на тавана в къщата на баба ви. Дървените елементи се срещат във всяка железария или по-голям магазин за строителни материали и декорации. Златната боя се намира под формата на спрей и е лесна за използване.

След като имате вече материалите, използвайте лепило за да прикрепите дървените елементи към рамката на огледалото. След като те са на мястото си и лепилото е изсъхнало, прикрийте самото огледало така, че да оставите само рамката на показ и боядисайте със златната спрей боя. За финал почистете огледалото внимателно и декорирайте на избрано от вас място.

Хубавото е, че може да направите дизайна както на по-малко огледало, така и на по-голямо. Може да е поставено директно на земята, ако е голямо или пък върху малък дрешник, ако е по-малко.

Направете така, че природата да влезе в дома ви

Огледалото с мъх е идеален начин да поканите природата в дома си. Това, разбира се, може да стане и чрез интерпретирането на много и разнообразни цветя в дома ви, но тази декорация е нестандартна и определено приятна за окото.

Отново ще ви е необходимо огледало с не много големи размери, изкуствен мъх и пистолет за топло лепене.

След като огледалото е добре почистено започнете да нареждате мъха без да го лепите. Постарайте се да не покривате цялото огледало, а само страничните му части. Когато получите дизайна, който ви харесва най-много, залепете мъха на мястото му. Почистете излишния такъв и декорирайте огледалото в избрано от вас пространство.

Както виждате има много лесни начини за красиви декорации за вашия дом, които може да направите сами. Стига да имате малко свободно време и много желание. А ние ще направим всичко възможно за да ви държим в течение за най-новите и тренди декорации!

Автор на този материал

Picture of Деница Кулева

Деница Кулева

Млада, креативна личност, която иска да се докосне до всеки аспект от маркетинга. Имам завършена бакалавърска степен именно с тази специалност. Досега в професионален аспект съм се занимавала с имейл маркетинг, статистика и обработване на база данни, а следващата ми цел са социалните мрежи и копирайтинга. Точно заради това се радвам, че съм част от редакторския екип на ОрхИДЕЯ.

Избрани от екипа

Поръчайте сега

Подбрали сме за вас и други интересни статии: