Рецептата, която ще ви представим, е невероятно лесна и се състои само от няколко ключови съставки, като сирене фета е звездата на ястието. В случая сме използвали пене, но рецептата търпи промяна в това отношение.
Можете да използвате обикновени спагети, талиатели или друг вид паста по ваше предпочитание. Крайният резултат ще бъде същият – превъзходно ястие за любителите на италианската кухня.
Необходими съставки
- Сирене фета
- Чери домати
- 5-6 скилидки чесън (количеството е на вкус)
- Зехтин
- Паста – 300 грама
- Сол
- Пипер
- Риган
- Мащерка
- Други подправки спрямо лични предпочитания
Начин на приготвяне
Пригответе си тавичка, в която ще сложите чери доматите, сиренето фета и скилидките чесън. Позиционирайте сиренето посредата на тавичката, между чери доматите и разпръснете скилидките чесън около тях. Овкусете обилно със зехтина и добавете гореспоменатите подправки. Загрейте фурната си на 150-160 градуса и печете за около 15-20 минути, докато не видите, че доматите са пуснали своя сос и изглеждат като тези на следната снимка:
Синхронизацията е от изключително значение, когато готвите ястие от няколко компоненти, или както е в случая – два компонента.
Докато тавичката ви е във фурната, започнете да варите пастата, избрана от вас, за да може да е сварена до момента, в който сиренето фета и чери доматите са готови да бъдат превърнати в соса за нашето ястие. Ако сте достигнали до този момент е време да грабнете вилица или друг уред, с който да смачкате всичко в тавичката, докато не придобие кремообразна текстура.
Смесете сварената паста с готовия сос и подправете със ситно нарязани листенца босилек. Честно казано, какво да не харесваме при печените домати, чесъна и топеното сирене? Това е безупречна комбинация. Гарантираме ви, че ще останете доволни от крайния резултат. Споделете ястието с любим човек на по чаша вино, за да увеличите насладата от така или иначе невероятната комбинация от вкусове.
Бон Апети!