fbpx
рисунка на стена в детска стая

По-интерактивна и интересна детска стая

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

При обзавеждането и декорирането на детска стая трябва да се имат предвид две неща – големината на пространството и функционалността. Ако разполагате с по-малко пространство, в него ще трябва да включите само необходимите неща, за да е удобно и практично. Ако разполагате обаче с повече пространство, ще можете спокойно да се развихрите и в детската стая да има място за игри и забавления.

Има няколко начина, по които да се разнообрази обикновената детска стая.

Стенопис, рисунки по стената или тапет

рисунка на стена в детска стая рисунка на стена в детска стая

Това е страхотен начин детето да свиква с цветовете, да ги различава и да се образова. Освен това може да се използват 3D рисунки, например на животно с истински перца или козина. Така детето ще може да се докосне до тях и да използва своята сетивност.

Ако пространството е по-малко, стена акцент в правилния цвят ще допринесе мястото да изглежда по-голямо и просторно.

Страхотна идея е да се използва тебеширена боя, върху която детето свободно да проявява своята креативност чрез рисунки, форми и цветове!

Мултифункционални мебели за детска стая

функционална мебел за детска стая

Всички сме виждали и чували за детски кушетки, който след време се трансформират в легло, а след това в бюро. Опциите са неограничени, а дизайните стават все по-красиви с времето. Изберете нещо, което ще подхожда на цялостния ви стил на обзавеждане, но също така да е удобно за употреба. При мебелите за деца не правете компромис с цената. Заложете на сигурна и удобна мебел за най-малките във вашето семейство.

функционална мебел за детска стая

Цветни килимчета за игра

детско килимче за игра детско килимче за игра

Килимчетата са голям плюс, особено ако апартаментът ви е с подова настилка тип дърво или плочки. Килимчетата с картинки могат да се използват както за да не е вашето мъниче директно стъпило върху студения под, така и за игра! Килимите с най-различни картинки могат да стимулират децата да си играят и да са разграничение между други части на пространството, където не е препоръчително те да го правят. Така ще имате зона, точно определена за игра и концентрацията ще пада върху нея.

Място за детски книжки

рафт за книги в детска стая рафт за книги в детска стая

Когато обзавеждате детска стая е добре да вземете под внимание как разполагате дадени мебели и декорация. Стенните рафтове за книжки могат да се направят лесно достъпни за децата, за да може те сами да избират какво да четат, да разглеждат или да споделят какво искат да им се прочете. По този начин детето е интерактивно из цялата стая.

Освен достъпни рафтове за книжки, изграждането на маса за рисунки също е друго страхотно допълнение. Може да е самостоятелна в средата на стаята или пък до стена, така ще спестите място.

маса за рисуване за деца

Направете на децата си приказно скривалище

детска палатка детско скривалище

Сътворете магическо място, където вашето дете да може спокойно да се сгуши, да чете книжка или да дремне следобеден сън. Тези палатки са идеално допълнение на детската стая. Детето получава необходимото уединение, а същевременно родителите може лесно да достигнат до него при необходимост.

И най-важното при обзавеждане на детска стая е да направите всичко възможно мястото да е обезопасено колкото се може повече. Пространството трябва да е удобно за игра, но в същото време да не крие риск за най-малките! И колкото и да искаме да е красиво, гледайте да е на първо място функционално – както за вас родителите, така и за вашето мъниче.

Деница Кулева

Деница Кулева

Млада, креативна личност, която иска да се докосне до всеки аспект от маркетинга. Имам завършена бакалавърска степен именно с тази специалност. Досега в професионален аспект съм се занимавала с имейл маркетинг, статистика и обработване на база данни, а следващата ми цел са социалните мрежи и копирайтинга. Точно заради това се радвам, че съм част от редакторския екип на ОрхИДЕЯ.

Избрани от екипа

Подбрали сме за вас и други интересни статии:

Ще сме щастливи да харесате нашата Facebook страница, където ще имате възможност да виждате всички нови статии от ОрхИДЕЯ.

ОрхИДЕЯ комбинира стилно и естетично с функционално и практично, за да ви предоставя любопитно и полезно съдържание за вашия ДОМ.