fbpx
+359 88 897 2666
празненство

Незабравимо новогодишно парти у дома: Полезни съвети за вашата вечер

Picture of Силвия Тянева

Силвия Тянева

Любовта ми към естетиката и домашния уют отключиха в мен ново хоби, а именно събирането на любопитна информация на теми, свързани с интериорен дизайн и практични съвети за дома. Радвам се, че имам възможността да споделям това съдържание с други хора с подобни интереси, а именно читателите на Orhidea Home!

Да бъдеш домакин на Новогодишно парти у дома предлага множество предимства, в сравнение с излизането навън. То осигурява по-персонализирано, удобно и дори по-изгодно празненство. На първо място, посрещането на Новата година у дома позволява пълен контрол над средата, от избора на музика и декорации до списъка с гости, осигурявайки уютна и интимна атмосфера, съобразена с вашите предпочитания. 

Предимства на домашното парти

Финансово, да бъдеш домакин у дома, често е по-бюджетно и изгодно в сравнение с високите разходи, свързани с местата за празнуване, които включват куверти, билети и предварителни резервации седмици, а дори и месеци по-рано.

Партито у дома ви позволява да избягате от тълпите, студа, дългите опашки и потенциалните опасности от излизанията по време на Новогодишната нощ. Това е особено полезно за семейства с малки деца или за гости, които предпочитат по-спокойна среда. Също така се елиминира необходимостта от транспортна логистика, намалявайки притесненията за шофиране късно през нощта или намирането на таксита по време на една от най-натоварените нощи на годината.

Ето как с няколко лесни стъпки да се подготвите за едно наистина незабравимо домашно парти, било то Нова година, рожден ден, юбилей или друг специален повод. 

1. Осигурете правилната атмосфера за вашата вечер

Музикалната селекция е ключова за настроението на едно събиране. Ако искате да си помогнете предварително, то може да създайте плейлист с любимите песни на всички гости. Другият вариант е да “назначите” DJ за вечерта (някой от гостите ви), който да се увери, че музиката не спира и винаги пасва на настроението на групата.

декор за парти

Друг важен фактор за атмосферата на новогодишната вечер са декорациите. Забавна идея е да направите вашето парти тематично и да предупредите гостите да дойдат облечени спрямо темата, както и да украсите вкъщи подобаващо. Например, някои от най-популярните теми за парти са Великият Гетсби, парти стил 80-те, черно и диаманти, маскарад и още.

2. Храната – царицата на вечерта

Разбира се, най-важното нещо за едно събиране е менюто. Дали ще заложите на сериозна многостепенна вечеря или на нещо по-семпло тип маса бюфет, изборът е ваш, но е важно да имате ясна концепция. Примерно меню за новогодишната вечеря може да включва:

  • плато със сирена и колбаси, познато още като шаркутери борд
  • баница с новогодишни късмети
  • различни салати – млечна, руска, шопска и каквато друга си пожелаете
  • капама гювеч с кисело зеле и любимите видове месо
  • греяно вино с плодове и подправки, коктейли и шампанско
  • шоколадови изкушения за десерт или домашно приготвен пай

плато със сирена

3. Активности за всеки член на семейството

Едни от най-запомнящите се моменти за всяко домашно събиране са забавните ситуации! Чудесна идея за това са фото кътовете, които лесно може да направите вкъщи само с няколко декорации от парти магазин. Снимките, които ще се получат, ще са чудесен спомен от вечерта. Освен тях, друга интересна активност са бордовите игри, а тук изборът наистина е безкраен. Всяка компания си има любима! 

бордови игри

А, когато часовникът удари 00:00 е време да заиграем така любимото Дунавско хоро – още една групова активност за цялата компания, която ще помните дълго. Разбира се, тук включваме и гръмването на шампанското и паленето на бенгалския огън, традиция любима на всички ни.

4. Важно уточнение

За да премине цялото събиране във вашия дом гладко, от изключително значение е да планиране всичко предварително. Направете си подробен списък с всичко, което трябва да купите, било то храна, напитки, декорации. Не пропускайте да направите план кое-кога ще се готви, за да се уверите, че ще ви стигне времето за всичко. Разпределете задачите вкъщи, за да може всичко да се подреди и почисти преди да са пристигнали гостите. И на последно място, не забравяйте да се забавлявате! Весело посрещане на новата година на всички! 

Автор на този материал

Picture of Силвия Тянева

Силвия Тянева

Любовта ми към естетиката и домашния уют отключиха в мен ново хоби, а именно събирането на любопитна информация на теми, свързани с интериорен дизайн и практични съвети за дома. Радвам се, че имам възможността да споделям това съдържание с други хора с подобни интереси, а именно читателите на Orhidea Home!

Избрани от екипа

Поръчайте сега

Подбрали сме за вас и други интересни статии: