fbpx
почистване с ябълков оцет

5 места, които можете да изчистите с ябълков оцет

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Напоследък става все по-важно за всички нас да живеем по-природосъобразно и да се стремим към по-устойчив начин на живот. Това води до намирането на алтернативи на вече познати за нас средства от ежедневието. В днешната статия ще влезем в дома ви и ще ви разкажем какъв чудесен помощник е ябълковият оцет, когато става въпрос за заместване на препаратите, които сме свикнали да използваме.

Дигиталните устройства

почистване с ябълков оцет

Нека започнем точно от тук. Мястото, чрез което сте достигнали до тази статия. Става въпрос за дигиталните устройства, които използваме. Телефонът, лаптопът или пък таблетът ви – всичко това може да бъде почистено с ябълков оцет и да заблести от чистота.

Кухнята

почистване с ябълков оцет

Кухнята може би е сред местата в дома ни, което цапаме най-много и там имаме нужда от сериозна помощ. Разтвор от ябълков оцет 1:1 с вода в пулвелизатор може да бъде използвана за почти всички повърхности в кухнята. Дори и пода, тъй като ябълковия оцет действа отлично с почистването на омазняването, което често се появява при повече готвене в кухнята.

Пералните машини

Да си признаем има едно място, което никога не се сещаме да почистим, защото служи за почистване на дрехите ни – пералните машини. Сложете две чаши ябълков оцет и пуснете на къса програма без дрехи вътре – ефектът е изумителен.

Мебелите

почистване с ябълков оцет

Друго място, където много често ползваме препарати са мебелите, иска ни се все да бъдат перфектно полирани. Ябълковият оцет има решение и за това. Тук пропорциите и съставките са малко по-различни. Смесват се 1 част ябълков оцет, 3 части зехтин или масло от жожоба и няколко капки лимон (служи за аромат или пък за още ползи в чистенето). Тези съставки сътворяват перфектният полиращ препарат.

Стъклата

почистване с ябълков оцет

Ако не бяхте чели за останалите места, които можете да почиствате с помощта на ябълковия оцет, то тук няма изненади. Сигурни сме, че почти всички поне веднъж сме изпозлвали подобен разтвор за почистване на стъклените повърхности и прозорците вкъщи. Смесете равни количества вода с ябълков оцет в бутилка с пулвелизатор и вашият препарат за стъкла е готов.

Ако миризмата на оцета не ви се нрави, най-лесният начин да я неутрализирате е като добавите няколко капки етерично масло към разтвора.

Подбрали сме за вас и други интересни статии: