fbpx
дифузери

Дифузери за етерични масла

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Какво са етерични масла?

Те са направени от части от определени растения като листа, билки и кори. Производителите използват различни методи, за да ги концентрират в масла. Можете да ги добавите към растителни масла, кремове или гелове за баня. Или можете да ги помиришете, да ги натриете върху кожата си или да ги поставите във ваната. Някои изследвания показват, че те могат да бъдат полезни, ако знаете как да ги използвате по правилния начин. Винаги проверявайте етикета и попитайте Вашия лекар, ако не сте сигурни дали те са подходящи за употреба.

Свойства на етеричните масла

Простите миризми като лавандула, лайка и розова вода могат да ви помогнат да останете спокойни. Можете да вдишате или да разтриете разредените версии на тези масла върху кожата си. Учените смятат, че работят, като изпращат химически съобщения до части от мозъка, които влияят на настроението и емоциите. Въпреки че само тези аромати няма да отнемат целия ви стрес, ароматът може да ви помогне да се отпуснете.

дифузери

Маслата, които могат да се поставят по ръцете и краката ви, може да не са безопасни за поставяне в устата, носа, очите и т.н. Лимонова трева, мента и кора от канела са някои примери.

Дифузери за етерични масла

Достъпните и релаксиращи дифузери за етерични масла печелят популярност сред хората навсякъде поради огромните си предимства. Те работят чрез простия процес на дифузия на масло, който използва топлина, за да превърне маслото в пари, които след това се разпространяват в помещението. Дифузираното масло може да има няколко ползи за релаксация и здраве, включително безопасно разпръскване на аромат, защита срещу комари и плесени, облекчаване на стреса и други!

дифузери

За разлика от свещите или освежителите за въздух, дифузерите за масло освобождават във вашия въздух почистващи молекули, които работят за неговото пречистване, а не за претоварване с нездравословни химикали. Електронните дифузери също не представляват риск от пожар, както свещите. Освен това те съдържат допълнителната функция на взаимозаменяемост, което означава, че променяте типовете масла за различни аромати и ползи за здравето.

Рецепти

Подбрали сме няколко комбинации от етерични масла, които може да поставите в дифузер, в зависимост от желания ефект: 

дифузери

Деница Кулева

Деница Кулева

Млада, креативна личност, която иска да се докосне до всеки аспект от маркетинга. Имам завършена бакалавърска степен именно с тази специалност. Досега в професионален аспект съм се занимавала с имейл маркетинг, статистика и обработване на база данни, а следващата ми цел са социалните мрежи и копирайтинга. Точно заради това се радвам, че съм част от редакторския екип на ОрхИДЕЯ.

Избрани от екипа

Подбрали сме за вас и други интересни статии:

Ще сме щастливи да харесате нашата Facebook страница, където ще имате възможност да виждате всички нови статии от ОрхИДЕЯ.

ОрхИДЕЯ комбинира стилно и естетично с функционално и практично, за да ви предоставя любопитно и полезно съдържание за вашия ДОМ.