fbpx
обзавеждане за баня

12 освежаващи идеи за обзавеждане за баня

Банята изглежда най-лесното помещение за обзавеждане. Това всъщност не е точно така. След като поставите обичайните мебели за една баня, оставате със стая, в която още се чува ехо. Потърсете вдъхновение в една от 12-те освежаващи идеи за обзавеждане на вашата баня.

1. Обзавеждане за баня на стена

Виждали ли сте някога мебели, буквално висящи от стената в банята? Тези готини опции съществуват от години, но с последните подобрения както в стила, така и в дизайна, модерните мебели за баня на стената наистина скочиха напред в 21-ви век, превръщайки ги в един от най-популярните стилове мебели за бани.

обзавеждане за баня

2. Обзавеждане за баня на пода

Тези отделно стоящи единици изискват по-малко усилия за изграждане и инсталиране от мебелите, окачени на стена, и можете да ги преместите, ако намерите по-добро място за тяхното позициониране, когато променяте оформлението на банята.

за баня 1

3. Идеи за модерни мебели за баня

Съвременните стилове на мебели за баня са наистина зашеметяващи. Ще намерите много лъскави покрития в множество цветове, включително популярни опции като бяло и сиво.

обзавеждане за баня

Фантастична идея, когато става въпрос за модерни мебели за бани, са мебелните в пакет. Пакетите с мебели за баня ви позволяват да комбинирате мебели със същия цвят и финиш, които създават красив ефект. За чист, ултрамодерен вид помислете за бели мебели за баня. Те озаряват стаята без усилие и бялото също се смесва добре с цветни смесители, включително черно и розово злато, които са много популярни в момента.

4. Традиционни идеи за обзавеждане за баня

Класическите мебели за баня наистина могат да бъдат много вдъхновяващи. Старинните мебели за баня от миналите години никога няма да излязат от мода. Тези вечни дизайни са здраво позиционирани в сърцата на много собственици, които искат луксозен дизайн на баня.

обзавеждане за баня

Наистина хубава идея, когато планирате традиционните си мебели за баня, е да добавите шкаф с чекмеджета. Тези фини допълнения наистина компенсират красиво стила и добавят така важното място за съхранение!

5. Бюджетни идеи за обзавеждане за баня

Покупката на мебели за баня понякога може да ви струва скъпо, така че е освежаващо да видите, че има много идеи, които са по-бюджетни. Може да искате да избягвате топ марки, тъй като те обикновено струват малко повече, но има много други марки мебели за баня, които са на добри цени.

обзавеждане за баня

Първото място, на което трябва да потърсите за евтини идеи за обзавеждане за баня, са разпродажбите. Това може да ви помогне да попаднете на истинска сделка, ако пазарувате мебели за баня с ограничен бюджет. Добра идея и по-евтино е да купувате мебели за баня в пакет. Не само спестявате пари по този начин, но също така знаете, че имате всички съвпадащи елементи.

6. Идеи за луксозни мебели за баня

Няма много стаи в дома, които се конкурират с луксозна баня. Големите самостоятелни вани, зашеметяващите огледала и мраморните плочки са част от величествена обстановка, но луксозните мебели са това, което ги отличава!

обзавеждане за баня

Двойна тоалетка е една от най-изтънчените мебели за баня и създава поразителен външен вид, който е невъзможно да се пренебрегне.

7. Идеи за шкаф за баня

Съхранението в банята може да звучи доста скучно и не вдъхновяващо, но подходящият шкаф за баня може наистина да създаде зашеметяващ вид. Независимо дали искате идеи за шкафове за малки бани или по-големи надстройки, има по нещо за всяко пространство.

обзавеждане за баня

Ако искате да добавите огледало към вашата баня, както и шкаф, тогава една фантастична идея е да ги комбинирате с огледален шкаф за баня. От друга страна, изборът на самостоятелен шкаф за баня е чудесна идея, ако имате нужда от повече място за съхранение, но те също така изглеждат невероятно и могат да бъдат украсени, като поставите орнаменти и отгоре.

8. Идеи за тоалетка

Най-популярният вид мебели за баня са огледалните шкафове и тоалетки. Ако искате нещо, което е практично, стилно и с невероятно добра стойност, тоалетката е най-добрата идея. Елементите за тоалетки също се предлагат в зашеметяваща гама от традиционни стилове, което ги прави силно съображение за класическия дизайн на банята.

обзавеждане за баня

9. Идеи за мебели за баня, спестяващи място

Повечето бани в домове, построени през последните 40 години, наистина не се гордеят с много място, нали? Ако и вие се борите с обзавеждането на малка баня, тогава ще харесате тези спестяващи място идеи за обзавеждане за баня.

обзавеждане за баня

По-малко натрапчивите мебели за бани, като компактни шкафове, все още са стилни, добре изградени и побират много предмети, така че не се отчайвайте от миниатюрния им вид. Освен идеите за малки тоалетки в банята, друга мини, но мощна идея е да инсталирате комбинирана гарнитура. Тази супер спестяваща пространство идея включва умивалник и мивка с тоалетна, която комбинира 3 елемента в едно и спестява тонове пространство!

10. Дизайнерски идеи за обзавеждане за баня

Дизайнерският външен вид на банята е това, към което се стремят толкова много хора, но може да е трудно да се избере най-доброто обзавеждане, тъй като има толкова много идеи. Мислете за марка, но не изпитвайте непременно нужда да плащате над бюджета си. Някои страхотни идеи за дизайнерски мебели за баня започват от относително ниски цени.

обзавеждане за баня

11. Идеи за цветни мебели за баня

Ярко оцветените мебели за баня наистина могат да окажат положително въздействие в стаята. Едно нещо, което трябва да се отбележи, е, че ако избирате цветни мебели за вашата баня, опитайте се да се придържате към един цвят, освен ако нямате много креативна страна, която искате да освободите. Не всички цветни мебели за баня трябва да са ярки и цветовете, които обикновено се считат за скучни, като кафяво, черно и кремаво, все още могат да създадат зашеметяващи резултати.

обзавеждане за баня

12. Идеи за обзавеждане за баня с рециклирани материали

Ако сте креативен човек и имате подръчни четка и инструменти, може да помислите за рециклиране. Има купища модернизирани идеи за обзавеждане за баня, които са не само лесни за джоба ви; струва само една кофичка с боя, няколко нови панти или винтове и вашето време, но също така ви дават нещо, на което да се усмихнете.

обзавеждане за баня

Не се притеснявайте, ако не сте толкова добри с четка за боя, старите ви мебели за баня не подлежат на ремонт или просто не ви се иска да прекарвате време в шлайфане на стари предмети. Но ако все пак искате подобрения вид, тогава можете да използвате предмет в естествения им вид. Тези артикули са необичайно модерни и наистина допълват други елементи, като например плочки за баня с ефект на старо дърво.

Както можете да видите, когато става въпрос за мебели за баня, има много идеи и вдъхновение, които да използвате. Не забравяйте да се опитате да използвате подходящи цветове и нюанси, когато използвате цветни мебели и не се страхувайте да проявите креативност с идеи или дори да създадете нещо сами!

Деница Кулева

Деница Кулева

Млада, креативна личност, която иска да се докосне до всеки аспект от маркетинга. Имам завършена бакалавърска степен именно с тази специалност. Досега в професионален аспект съм се занимавала с имейл маркетинг, статистика и обработване на база данни, а следващата ми цел са социалните мрежи и копирайтинга. Точно заради това се радвам, че съм част от редакторския екип на ОрхИДЕЯ.

Избрани от екипа

Подбрали сме за вас и други интересни статии:

Ще сме щастливи да харесате нашата Facebook страница, където ще имате възможност да виждате всички нови статии от ОрхИДЕЯ.

ОрхИДЕЯ комбинира стилно и естетично с функционално и практично, за да ви предоставя любопитно и полезно съдържание за вашия ДОМ.