fbpx
трансформиращ се диван

Трансформиращи се мебели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Многофункционалните мебели могат да се трансформират от една мебел в друга. Това е чудесен начин за спестяване на място. Можете да скриете няколко функции в една и съща мебел.

Ето някои от най-добрите и умни трансформиращи мебели, на които сме се натъкнали през последното десетилетие.

Нека започнем с някои от най-готините дивани с множество цели.

Многофункционален диван

трансформиращ се диван

Има няколко умни дизайна, които трансформират диван в легло на два етажа. Те имат изключително добра механика, с която лесно и без усилия превръщате креслото за отдих през деня, в удобно легло на два етажа за през нощта.

Диван и маса в едно

диван и маса в едно

Това не е точно трансформираща се мебел, а по-скоро многофункционална, но я включихме в нашия списък, защото е изключително удобна и практична.

Това е комбинация от диван и маса в едно. Към гърбът на дивана е прикрепен тесен плот, които е достатъчен за да служи като маса. Добавяте два трапезни стола и имате едно удобно място, което не заема много пространство.

Това е лесно и елегантно решение. Удобно е, ако искате да гледате телевизия докато се храните и да не се извъртате в странни пози.

Диван с възможност за персонализация

диван с възможност за персонализация

Още едно страхотно решение за диван, които можете да трансформирате в зависимост от нуждите ви.

Това е диван с няколко части, които може да пренареждате по различен начин и да го превърнете в легло, двоен диван и още. Възможностите са безкрайни.

Мултифункционални трапезни маси

Трансформираща се маса

разтягаща се маса

На пръв поглед това е помощна масичка, която може да съхранява вашите писма, които тъкмо сте взели от пощата или пък купичката с ключове за дома.

Обаче, тази така малка и компактна масичка може да се превърне в трапезна маса за дванадесет души.

Маса, скрита в картина на стената

маса от картина

Това е идеално решение, ако не искате трапезната маса да е на пътя ви през цялото време. Лесно спуснете от стената и спокойно може да настаните до пет човека за обяд или вечеря.

Освен картина, може да маскирате масата като огледало. Практичност, умножено по две, бихме казали ние.

Маса, скрита в кухненския плот

трансформиращи се мебели

Този кухненски плот крие в себе си трапезна маса. Може да изкараш масата и да предложиш място за до осем човека. Страхотен начин да скриеш трапезната маса за през деня, особено ако кухнята и дневната са комбинирани.

Това решение ти позволява да изградиш по-голяма кухня, след като не трябва да предвиждаш постоянно място за трапезната маса.

Кръгла маса с пейки

трансформиращи се мебели

Тази маса е гениална. Краищата й всъщност са пейки, които се спускат надолу и в средата, вдигнат нагоре остава само плота за хранене.

Холна маса, трансформираща се в трапезна

трансформиращи се мебели

Тази холна масичка може да се повдигне нагоре и да се разшири за да направи място за шест до осем души.

Първо навивате ръчка за да повдигнете масата до желаното ниво, масата е доста тежка. След това издърпвате двата края и по средата на масата ще откриете два плота, които поставяте за удължение на масата.

Легла и мебели за спане

Легло и бюро в едно

трансформиращо се бюро в легло

Това легло е идеално за студио апартамент или едностаен апартамент. Ако живеете сами и искате легло, на което просто да спите вечер, тази комбинация ще ви допадне.

Матракът е прикрепен към долната част на бюрото и когато го обърнете, бюрото се превръща в легло.

Това може би не е от нещата, които си правите сами, но ако имате уменията, определено е интересен проект, с който може да се захванете. Само запомнете да премахнете всичко от бюрото преди да го обърнете обратно и да разкриете частта за спане. Но не се безпокойте, има място в края на бюрото, което не се върти и там спокойно може да поставите вещите си за през нощта.

Японско кресло

трансформиращи се мебели 2

Тук ви запознаваме с кресло в Японски дизайн. То може да бъде използвано и трансформирано в кресло, легло или нещо по средата когато искате да четете или да гледате телевизия.

Дизайнът му е изчистен и елегантен и изглежда наистина удобно. Може да го използвате като легло за гости, когато някой приятел реши да остане с преспиване.

Легло в шкаф?

трансформиращи се мебели

На пръв поглед обикновен шкаф, но когато разтворите вратичките ще видите прилежно прикрепен със специален механизъм матрак, който се разгъва на няколко части. Спокойно може да декорирате горната част с ваза или книги и никой няма да предположи, че вътре се крие легло.

Трансформиращи кресла

Идва ред и на прекрасните идеи за трансформиращи кресла.

Разтягащ се стол

разтягащ се стол

Този дизайн е направен от рециклиран картон. Конструкцията е изключително умна и прави креслото много издръжливо, въпреки че е направено от картон.

Креслото може да се трансформира от такова с място за един човек или да се разтегли като акордеон и да побере цели дванадесет души. Това е кресло и много дълга пейка в едно.

Въпреки интересния си дизайн, който определено привлича окото, за жалост картонът с времето ще променя формата си колко по-често го използвате и разтягате. Така, че си помислете пак дали бихте искали да инвестирате в точно тази нестандартна мебел.

Стол, който се превръща в стълба

трансформиращи се мебели 3

Отново Японски дизайн. Този стол може с едно движение да се превърне в стълба с няколко стъпала. Това е страхотен стол, който да съхранявате в кухнята и когато ви потрябва нещо от най-горния рафт, спокойно може да трансформирате в стълбичка. По този начин имате удобство и практичност в едно.

Кресло и диван в едно

трансформиращи се мебели

Това са две кресла, прикрепени едно за друго, които ако откачите и обърнете на 90 градуса, ще получите удобен диван. Страхотно решение, ако не разполагате с много пространство, но все пак искате да имате удобно място за гостите си. Така в ежедневието разполагате с красиво кресло, а за специален повод или събиране с приятели – получавате голям диван.

Подбрали сме за вас и други интересни статии:

Ще сме щастливи да харесате нашата Facebook страница, където ще имате възможност да виждате всички нови статии от ОрхИДЕЯ.

ОрхИДЕЯ комбинира стилно и естетично с функционално и практично, за да ви предоставя любопитно и полезно съдържание за вашия ДОМ.