fbpx
мазе

Мазето – повече от склад

Есента настъпва постепенно и ни тласка към уютните вечери и чашите с вино. Но дойде моментът и да приберем колелата и всички ненужни летни принадлежности. Въпросът е къде? Мазето е добра възможност. Може да побере всевъзможни неща. Ние ще ви предложим няколко идеи за това как да оползотворите мазето си по най-добрия начин.

Както вече стана ясно мазето е перфектното място за прибиране на багаж, непотребни вещи или място, на което да оставите колелото или детската количка. Подходящо и за прибирането на зимнина и вкусотиите, които баба е изпратила, нищо че вече сме големи и можем да си ги приготвим сами или да си ги купим от някой хипермаркет. С добра подредба и достатъчно рафтове мазето ви ще е идеалното складово помещение, което е така необходимо, а размерът ще бъде без значение.

мазе мазе

Място за дърва

Би могло да бъде и мястото ви за дърва или пелети, в случай че се отоплявате с камина. Определено тя ни носи топлина, красота и уют в дома, но дървата и пелетите са досадната част, която освен всичко друго изисква и специално място. Не можем да ги поставим в хола си, защото заемат много място, става мръсно и развалят цялостния интериор на стаята. Затова мазето е отличното място да ги приберем. Лесно и удобно, а освен това и на една ръка разстояние.

Фитнес в мазето

Ако пък нямате нужда от складово помещение, имаме още няколко идеи за вас. Първата е да преобразите мазето си в малък фитнес. Почистване, проветряване и малко боя – воаля, вече сте готови. Поставете гумена настилка, която е подходяща за подобен тип помещение, прибавете и оборудване и фитнесът ви е готов. Ще е добре да измерите ширината, височината и дълбочината на вашето мазе, за да предвидите колко уреда да вземете, както и какви. Бягаща пътека, велоаргометър, лежанка и дъмбели в различни размери са идеалните и закономерни фитнес уреди. Може да добавите и колело, както и шалте и сте абсолютно готови да се раздвижите в домашни условия. Разбира се, не е необходимо да вземете всички изброени уреди. Достатъчни са толкова, за колкото имате място, както и тези, които обичате да използвате, все пак това е вашият фитнес – съобразете се изцяло със себе си.

фитнес в мазето фитнес в мазето

Спортен бар в мазето

Харесвате спорта и развлеченията, но повече развлеченията? Тогава бихте могли да превърнете мазето си в малък спортен бар, в който да пиете по бира с приятели да поиграете джаги или тенис на маса. Въпрос на вкус. Тук отново ще е необходимо да се съобразите с размерите на помещението, за да прецените какъв тип забавление да предложите на приятелите си. Освен джаги или тенис на маса, може да вземете и по-малка маса за билярд, както и дартс. Всичко зависи от мястото. Ако то позволява, защо не и повече от едно или две от изброените. Ако път сте щастливи собственици на много голяма подземна част, освен спортното развлечение, прибавете удобен диван с маса и малък хладилник. Тогава дългите вечери с приятели са гарантирани, а вие ще си имате малък спортен бар обзаведен по ваш вкус.

спортен бар в мазе спортен бар в мазе

Малка изба в мазето

Стигаме и до идеята, която ще се хареса много на дамите. Превърнете своето мазе в изба! Перфектният вариант, ако сте ценител на вино и не сте спортна натура или пък не държите на зимнината и складовото място. Мазето е с температура, която е подходяща за подобно нещо. Вземете си рафтове, които са специални за бутилки, сложете подходящо приглушено осветление и се насладете на личната си колекция от вина. Ще можете да развихрите въображението си и да сортирате пивката напитка по свое усмотрение. Бяло или червено – няма никакво значение. Ако сте свободен мъж, определено ще спечелите всяка дама с подобна придобивка. А ако сте дама, която не желае да впечатлява никого и иска да се наслаждава на хубаво вино, отново е перфектната идея за оползотворяване на вашето мазе.

изба в мазето изба в мазето

Няма значение дали сте мъж или жена, дали имате много излишни вещи, обичате спорта и виното или сте почитател на топлите вечери пред камината. Дали мазето е голямо или малко също не е от значение, важни сте вие и вашите желания. Развихрете въображението си и преобразете мазето си. Превърнете го в новото си любимо място.

изба в мазето

Детска стая за игра в мазето

Имате дете и не попадате в горните категории? Имаме предложение и за вас. Идеята е простичка, но ще улесни ежедневието ви. Добре знаем, че децата искат пространство и място за игра. Възрастните не искат излишна бъркотия нужен е баланс. Мазето може да помогне. Превърнете го в детска стая за игра! Така вие ще се радвате на подреден и чист дом, а детето ви на свое място, в което ще може да се забавлява и да върши пакости. Почистете добре, проветрете и обзаведете, това е всичко. Боядисайте в свежи цветове, сложете гумени обезопасители върху ръбовете и ъглите. Сложете килимче и пренесете в мазето обемистите играчки, както и повечето от по-дребните или тези, с които може да драска и цапа. По този начин пакостниците ще имат своето лично място за забавление, а вие ще трябва само да ги наглеждате и да не ги оставяте сами и без надзор. Гарантираме ви, че хармонията ще се възцари в дома ви.

детска стая за игра в мазето детска стая за игра в мазето

Симона Георгиева

Симона Георгиева

Бакалавър по журналистика към Софийски университет „Св. Климент Охридски“, София. Практикувам професията от 2017. От 2017 до 2019 година бях репортер, водещ и редактор в Дарик радио. Освен това през 2019 година бях част от екипа на спортния сайт dsport.bg. Журналистиката бе моята детска мечта и успях да я постигна. Сега продължавам да се занимавам с нея, но в друга тематична сфера. От скоро съм част от редакторския екип на ОрхИДЕЯ.

Избрани от екипа

Подбрали сме за вас и други интересни статии:

Ще сме щастливи да харесате нашата Facebook страница, където ще имате възможност да виждате всички нови статии от ОрхИДЕЯ.

ОрхИДЕЯ комбинира стилно и естетично с функционално и практично, за да ви предоставя любопитно и полезно съдържание за вашия ДОМ.