fbpx
+359 88 897 2666
мазе

Мазето – повече от склад

Picture of Симона Георгиева

Симона Георгиева

Бакалавър по журналистика към Софийски университет „Св. Климент Охридски“, София. Практикувам професията от 2017. От 2017 до 2019 година бях репортер, водещ и редактор в Дарик радио. Освен това през 2019 година бях част от екипа на спортния сайт dsport.bg. Журналистиката бе моята детска мечта и успях да я постигна. Сега продължавам да се занимавам с нея, но в друга тематична сфера. От скоро съм част от редакторския екип на ОрхИДЕЯ.

Есента настъпва постепенно и ни тласка към уютните вечери и чашите с вино. Но дойде моментът и да приберем колелата и всички ненужни летни принадлежности. Въпросът е къде? Мазето е добра възможност. Може да побере всевъзможни неща. Ние ще ви предложим няколко идеи за това как да оползотворите мазето си по най-добрия начин.

Както вече стана ясно мазето е перфектното място за прибиране на багаж, непотребни вещи или място, на което да оставите колелото или детската количка. Подходящо и за прибирането на зимнина и вкусотиите, които баба е изпратила, нищо че вече сме големи и можем да си ги приготвим сами или да си ги купим от някой хипермаркет. С добра подредба и достатъчно рафтове мазето ви ще е идеалното складово помещение, което е така необходимо, а размерът ще бъде без значение.

мазе мазе

Място за дърва

Би могло да бъде и мястото ви за дърва или пелети, в случай че се отоплявате с камина. Определено тя ни носи топлина, красота и уют в дома, но дървата и пелетите са досадната част, която освен всичко друго изисква и специално място. Не можем да ги поставим в хола си, защото заемат много място, става мръсно и развалят цялостния интериор на стаята. Затова мазето е отличното място да ги приберем. Лесно и удобно, а освен това и на една ръка разстояние.

Фитнес в мазето

Ако пък нямате нужда от складово помещение, имаме още няколко идеи за вас. Първата е да преобразите мазето си в малък фитнес. Почистване, проветряване и малко боя – воаля, вече сте готови. Поставете гумена настилка, която е подходяща за подобен тип помещение, прибавете и оборудване и фитнесът ви е готов. Ще е добре да измерите ширината, височината и дълбочината на вашето мазе, за да предвидите колко уреда да вземете, както и какви. Бягаща пътека, велоаргометър, лежанка и дъмбели в различни размери са идеалните и закономерни фитнес уреди. Може да добавите и колело, както и шалте и сте абсолютно готови да се раздвижите в домашни условия. Разбира се, не е необходимо да вземете всички изброени уреди. Достатъчни са толкова, за колкото имате място, както и тези, които обичате да използвате, все пак това е вашият фитнес – съобразете се изцяло със себе си.

фитнес в мазето фитнес в мазето

Спортен бар в мазето

Харесвате спорта и развлеченията, но повече развлеченията? Тогава бихте могли да превърнете мазето си в малък спортен бар, в който да пиете по бира с приятели да поиграете джаги или тенис на маса. Въпрос на вкус. Тук отново ще е необходимо да се съобразите с размерите на помещението, за да прецените какъв тип забавление да предложите на приятелите си. Освен джаги или тенис на маса, може да вземете и по-малка маса за билярд, както и дартс. Всичко зависи от мястото. Ако то позволява, защо не и повече от едно или две от изброените. Ако път сте щастливи собственици на много голяма подземна част, освен спортното развлечение, прибавете удобен диван с маса и малък хладилник. Тогава дългите вечери с приятели са гарантирани, а вие ще си имате малък спортен бар обзаведен по ваш вкус.

спортен бар в мазе спортен бар в мазе

Малка изба в мазето

Стигаме и до идеята, която ще се хареса много на дамите. Превърнете своето мазе в изба! Перфектният вариант, ако сте ценител на вино и не сте спортна натура или пък не държите на зимнината и складовото място. Мазето е с температура, която е подходяща за подобно нещо. Вземете си рафтове, които са специални за бутилки, сложете подходящо приглушено осветление и се насладете на личната си колекция от вина. Ще можете да развихрите въображението си и да сортирате пивката напитка по свое усмотрение. Бяло или червено – няма никакво значение. Ако сте свободен мъж, определено ще спечелите всяка дама с подобна придобивка. А ако сте дама, която не желае да впечатлява никого и иска да се наслаждава на хубаво вино, отново е перфектната идея за оползотворяване на вашето мазе.

изба в мазето изба в мазето

Няма значение дали сте мъж или жена, дали имате много излишни вещи, обичате спорта и виното или сте почитател на топлите вечери пред камината. Дали мазето е голямо или малко също не е от значение, важни сте вие и вашите желания. Развихрете въображението си и преобразете мазето си. Превърнете го в новото си любимо място.

изба в мазето

Детска стая за игра в мазето

Имате дете и не попадате в горните категории? Имаме предложение и за вас. Идеята е простичка, но ще улесни ежедневието ви. Добре знаем, че децата искат пространство и място за игра. Възрастните не искат излишна бъркотия нужен е баланс. Мазето може да помогне. Превърнете го в детска стая за игра! Така вие ще се радвате на подреден и чист дом, а детето ви на свое място, в което ще може да се забавлява и да върши пакости. Почистете добре, проветрете и обзаведете, това е всичко. Боядисайте в свежи цветове, сложете гумени обезопасители върху ръбовете и ъглите. Сложете килимче и пренесете в мазето обемистите играчки, както и повечето от по-дребните или тези, с които може да драска и цапа. По този начин пакостниците ще имат своето лично място за забавление, а вие ще трябва само да ги наглеждате и да не ги оставяте сами и без надзор. Гарантираме ви, че хармонията ще се възцари в дома ви.

детска стая за игра в мазето детска стая за игра в мазето

Автор на този материал

Picture of Симона Георгиева

Симона Георгиева

Бакалавър по журналистика към Софийски университет „Св. Климент Охридски“, София. Практикувам професията от 2017. От 2017 до 2019 година бях репортер, водещ и редактор в Дарик радио. Освен това през 2019 година бях част от екипа на спортния сайт dsport.bg. Журналистиката бе моята детска мечта и успях да я постигна. Сега продължавам да се занимавам с нея, но в друга тематична сфера. От скоро съм част от редакторския екип на ОрхИДЕЯ.

Избрани от екипа

Поръчайте сега

Подбрали сме за вас и други интересни статии: