fbpx
прахосмукачка робот

Прахосмукачка робот – заслужава ли си

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Почистването на къщата е дейност, която обикновено изисква много усилия. Дори само почистването на пода може да отнеме много време: метене, прахосмукачка и измиване. Почистването може да е терапевтично за някои, но не можем да отречем, че има много повече неща, които предпочитате да правите, отколкото да почиствате. Особено когато сте заети с работа или се грижите за децата си, намирането на време за почистване е такава неприятност.

За щастие, сега има изобретение, което да ви помогне при автономното почистване. На пазара вече има роботизирани прахосмукачки, които ще ви помогнат да почиствате подовете си автономно. Разбира се, можете също да ги управлявате дистанционно, но те могат да почистват вместо вас, без да правите нищо. Просто трябва да ги включите и те започват своята работа.

прахосмукачка робот

Прахосмукачките роботи са автономни машини, които могат да почистват определена повърхност с по-малко или без човешка намеса. Те са програмирани, за да се уверят, че повърхността в рамките на тяхната зона на достигане ще бъде чиста за нула време. Те също може да не са толкова бързи, колкото искате, тъй като са малки и много педантични, когато става въпрос за мръсотия. Тези машини имат различен дизайн, който им позволява да почистват ефективно вашия дом. Те могат да бъдат оборудвани с въртящи се четки за достигане на тесни ъгли и пукнатини.

Тези нововъведения са много удобни, когато винаги сте в движение. Могат лесно да се държат под легла и маси, тъй като са малки. Някои дори се включват, когато забележат мръсотия по пода и се връщат в „скривалището си“, след като приключат.

Удобство на прахосмукачка робот

Първата и основна причина за закупуване на този продукт е удобството. След като сте го настроили да почиства определена зона и за определено време, вече дори не е нужно да мислите за тази машина, тъй като тя ще си свърши работата сама. Ще почиства всеки ден, ако искате или в посочения интервал, в който сте задали. След това ще се зареди, като приключи със задълженията си.

прахосмукачка робот

Ефективност на прахосмукачка робот

Тази машина е високотехнологична и трябва да използвате само телефона си за повечето от функциите й. Може да бъде свързана към телефона ви чрез Wi-Fi и приложение. С телефона си можете да контролирате нейните модели на почистване, времеви интервал и област на работа.

Не е нужно да се навеждате и да се опитвате да намерите бутони на прахосмукачката си, за да я настройте. Просто седнете, отпуснете се и влезте в приложението на телефона си, за да изберете желания режим и да дадете старт на прахосмукачката робот.

Универсалност на моделите прахосмукачки роботи

Повечето от моделите прахосмукачки роботи на пазара имат включени много и различни функции. Могат да почистват плочки, килими и подови настилки от твърда дървесина. Много полезни са, ако имате домашни любимци, защото всекидневната й употреба намалява драстично космите от животни и домът ви винаги ще изглежда чист и спретнат.

прахосмукачка робот

Също така функцията за миене на подове спомага при алергии, защото елиминира фините прахови частици от пода и дори въздуха.

Недостатъци на прахосмукачката робот

Не можем да не споменем и някои от недостатъците на прахосмукачките роботи. Ако помещенията, планирани за почистване са с голяма площ, батерията на вашата прахосмукачка робот може да не издържи, а в повечето случаи времето за зареждане е около 2 часа. Това не е задължително голям недостатък, просто е добре да съобразите прахосмукачката робот според местата и площта, които ще почиства.

Дори и да се смята за голям плюс ежедневното използване на прахосмукачка робот в едно домакинство, то това не е задължително така. Въпреки високата достъпност до ъгли и тесни пространства, прахосмукачката робот не може да достигне до места, на които се събира най-много прах, като например зад дивана или холната секция. Затова препоръчваме поне един-два пъти в месеца да почистване тези места ръчно, за да сте сигурни, че домът ви е чист от ъглите до тавана.

Друг недостатък на роботизираните прахосмукачки е шумът. Въпреки че тези прахосмукачки не са толкова силни, колкото традиционните, те са изключително бавни. Например, ако отделяте 30 минути, за да почистите дома си, на роботизираната прахосмукачка ще отнеме приблизително 90 минути, за да почисти същата площ. Точно заради това тези прахосмукачки са склонни да смущават всички при почистване на дома ви.

Последния недостатък, който ще споменем е честото изпразване на контейнера на вашата прахосмукачка робот. Особено, ако имате домашни любимци, които сменят козината си, ще е необходимо да почиствате контейнера на по-чести интервали от време. Това отново обаче зависи от площта, която се почиства и кога преди това вашата прахосмукачка е пускана.

Деница Кулева

Деница Кулева

Млада, креативна личност, която иска да се докосне до всеки аспект от маркетинга. Имам завършена бакалавърска степен именно с тази специалност. Досега в професионален аспект съм се занимавала с имейл маркетинг, статистика и обработване на база данни, а следващата ми цел са социалните мрежи и копирайтинга. Точно заради това се радвам, че съм част от редакторския екип на ОрхИДЕЯ.

Избрани от екипа

Подбрали сме за вас и други интересни статии:

Ще сме щастливи да харесате нашата Facebook страница, където ще имате възможност да виждате всички нови статии от ОрхИДЕЯ.

ОрхИДЕЯ комбинира стилно и естетично с функционално и практично, за да ви предоставя любопитно и полезно съдържание за вашия ДОМ.