fbpx
възглавници 4

Декоративни възглавници

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Поглеждате тъкмо декорираната спалня, обръщате се и към хола. Харесва ви, но изглежда нещо липсва. Отговорът може да е – декоративни възглавници.

Декоративните възглавници не са за пренебрегване. Те са като черешката на тортата, финалната щриха, за да изглежда домът ви завършен.

В тази статия ще покажем нагледно как декоративните възглавнички могат да преобразят пространството по най-красивия начин.

Бъдете смели

Развихрете се в декорирането, не залагайте на сигурното. Освен акцент, декоративните възглавници могат да бъдат и главно действащо лице в един интериорен дизайн. Правилните форми не са за нас. Квадратните възглавнички са отживелица. Използвайте форми, цветове и текстура. Има дизайн за всеки стил, само трябва да разберете кой е вашия и да се впуснете смело.

декоративни възглавници

декоративни възглавници

Бохо стил с декоративни възглавници

Не знаем дали е възможно да обзаведете пространство в бохо стил и да си личи, че е такъв, ако няма декоративни възглавнички, които да допринасят за цялостното настроение.

декоративни възглавници

Изберете деко възглавнички с ресни и няколко различни мотива, за да създадете това усещане за спокойствие и дълбочина. Възглавничките, отговарящи на този стил, са в по-неутрални и земни цветове, а материята обичайно е по-груба.

декоративни възглавници

Една спалня, два дизайна

В този пример подбрахме едно пространство, декорирано по два различни начина, за да добиете представа как материята и цветовете влияят на даденото място.

При първата визия може да видите, че са използвани по-студени тонове, декоративните възглавнички са в три цвята, приятно допълващи се. Стаята изглежда стилна, но не много топла и приветлива.

възглавници 4

При втората визия разликата е очевидна – топли тонове и нежни цветове. Вижда се как слънцето, нахлуващо от прозореца гали текстила по теглото и допълнително сгрява пространството. Тук са използвани и повече възглавнички с дизайн върху тях, което пък разчупва интериора.

декоративни възглавници

Декоративни възглавници къде?

Да, всеки може да използва декоративни възглавници в спалнята или дневната. Но истинско майсторство е да ги използвате там, където най-малко се очаква.

Пейката в антрето е някак самотна, когато служи само за набързо използване за обуване на обувките. Не я игнорирайте – декорирайте я с една-две възглавнички и ще видите как още от вратата гостите ви ще са очаровани от добрия ви усет за обзавеждане.

Ако вместо традиционните маса и столове в трапезарията, сте разчупили дизайна с пейка от едната страна и столове от другата, то тогава не оставяйте пейката празна. В този случай декоративните възглавнички могат да имат и цел – да послужат на детето ви да се чувства по-комфортно на масата при възрастните.

декоративни възглавници

Надяваме се нашите идеи да ви вдъхновят и да ви изкарат от комфортната ви зона. Експериментирайте и пробвайте нови похвати, никога не знаете – може това, което е в главата ви, да си заслужава да види бял свят!

Деница Кулева

Деница Кулева

Млада, креативна личност, която иска да се докосне до всеки аспект от маркетинга. Имам завършена бакалавърска степен именно с тази специалност. Досега в професионален аспект съм се занимавала с имейл маркетинг, статистика и обработване на база данни, а следващата ми цел са социалните мрежи и копирайтинга. Точно заради това се радвам, че съм част от редакторския екип на ОрхИДЕЯ.

Избрани от екипа

Подбрали сме за вас и други интересни статии:

Ще сме щастливи да харесате нашата Facebook страница, където ще имате възможност да виждате всички нови статии от ОрхИДЕЯ.

ОрхИДЕЯ комбинира стилно и естетично с функционално и практично, за да ви предоставя любопитно и полезно съдържание за вашия ДОМ.