fbpx
испански стил

Испански стил и как да го постигнем

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Ако сте привърженици на селски вид, испанският стил е добра опция за декориране, която да приложите във вашия апартамент. Добавете към него ярки цветове и можете да постигнете приятен баланс между стар и нов външен вид.

Испанският стил обогатява стаята и е способен да направи чудеса за всеки апартамент, който желаете да преобразите. Този стил е в основата си земен и величествен едновременно. Най-непретенциозните естествени материали се комбинират с богати и топли цветове, за да създадат уютно и автентично пространство във всеки дом.

Испанският стил подчертава връзката между света на природата и света на човека. Покривите от ярки глинени керемиди украсяват бяла сводеста мазилка, студените повърхности се затоплят от уюта на този стил.

Изпълнен с усещане за история и безвремие, испанският стил все още е много търсен и днес. Ето няколко идеи, които можете да обмислите, когато планирате стила на вашето пространство.

испански стил

Испански стил: Естествени материали

Подовете от твърда дървесина, испанските плочки и тъканият от вълна килим са само някои от многото възможности за естествен дизайн, които се предлагат за успешен интериор в испански стил. Откритите дървени греди по таваните също са запазена марка в домовете в Испания.

Визията може да бъде възпроизведена с помощта на бели измазани стени и много акценти в тъмно дърво. Белите стени придават освежаващ и естетичен контраст на красивите дървени изделия на всяко пространство в испански стил.

Испански стил: Мебели в ярки цветове

испански стил

За да допълни непринудения селски вид на стаята, испанският стил използва ярки цветове в мебелите и аксесоарите. Синьото е популярен избор, заедно с червено или оранжево.

Има начини да трансформирате настоящите си мебели в син или друг ярък цвят, който изберете. За да спестите пари, тапицирайте мебелите, които имате. Това означава, че има вероятност да се наложи да наемете някой, който да ви помогне, ако не знаете как да го направите. Направете същото с възглавниците на дивана и други аксесоари в стаята. Можете да продадете мебелите, които имате, и да ги замените, за да се вписват в декор в испански стил, ако планирате да останете с тази тема дългосрочно.

Испански стил: Комфорт

Значителна характеристика на испанския стил е комфортът. Когато декорирате всяка стая, помислете за начините, по които можете да направите тази стая по-уютна, и стойте далеч от официалния стил. Например, комплект за трапезария трябва да изглежда по-домашен, отколкото строг и твърд. Дори стилът на столовете, които използвате, трябва да изглежда и да се усеща комфортно, а малки допълнения като възглавници могат да помогнат за това.

Испански стил: Камък и ковано желязо

баня испански стил

За да завършите визията в испански стил, добавете изделия от ковано желязо, камък и теракота в целия си апартамент. Това придава автентичност на външния вид и ще допълни другите елементи, които включите. Например, свещник върху покривката на масата ви за хранене, изработена от ковано желязо, ще изиграе важна роля за вашия декор. Керамиката е друга чудесна възможност, която да добавите като елемент върху маса.

Независимо дали става въпрос за големи артикули като полилеи, парапети или прецизно изработени стенни медальони, трябва да помислите дали да включите ковано желязо във вашия испански стил. Декоративното акцентиране осигурява внимателен баланс между масивно и деликатно.

Talavera, вид керамика, занесен в Мексико от испанците през 1-ви век от колониалния период, са чудесен начин да постигнете автентичен испански вид във вашата баня. Голяма част от тази керамика е била украсена само в синьо, но вече се използват и цветове като жълто, черно, зелено, оранжево и лилаво.

Трудно е да не обичаш дом, който отразява испанското влияние. Къщите в испански стил са уникални и стилни, представляващи перфектната комбинация от история и зашеметяваща архитектура. Днешните испански домове имат отличителни черти, но те са трудни за поставяне в някаква конкретна ера или списък с характеристики. По-скоро плановете на къщи в испански стил се основават на смесица от архитектурни стилове, обхващащи много различни епохи, включително испански барок, испански колониален и мавритански възрожденски.

Сложно декорирани шкафове

испански стил шкаф

Кухните, декорирани в испански възрожденски стил, включват такива шкафове. Далеч от това да обслужват чисто практическа цел, детайлно изработените шкафове като този могат дори да бъдат представени като визуален фокус на едно пространство. Независимо дали са винтидж или специално изработени за вас, те са изискани изделия, които ще издържат изпитанието на времето и които всеки ще се радва да включи в собствената си кухня, дори след 50 години.

Каменна кухня

испански стил кухня

Бихте си помислили, че кухня с каменни стени би била студена и неприканваща, но това е далеч от истината. Каменната кухня може да бъде невероятно интересна и изненадващо уютна. Кухните като тази обикновено включват камина, така че използвайте това във ваша полза и създайте фокусна точка там.

Не забравяйте да изберете цветове, които се връзват хармонично с цвета на камъка, използван във вашето пространство. Каменната кухня създава селски вид, така че естествените материали и дори естествените материи работят чудесно в пространство като това. Дървото, което е възможно най-естествено, плетените кошници, дървените лъжици и други помагат за завършването на външния вид.

Независимо дали сте привлечени от селския испански стил или не можете да се наситите на  ярките цветове, които се чувстват като перфектната комбинация от испански и мексикански традиции, има много начини да вземете този външен вид и да го включите в собствения си дом. Дори да нямате емблематичните испански архитектурни детайли във вашето пространство, няколко аксесоари като антикварна керамика или ярки тъкани килими могат да ви дадат испанско усещане без скъп ремонт.

Подбрали сме за вас и други интересни статии:

Ще сме щастливи да харесате нашата Facebook страница, където ще имате възможност да виждате всички нови статии от ОрхИДЕЯ.

ОрхИДЕЯ комбинира стилно и естетично с функционално и практично, за да ви предоставя любопитно и полезно съдържание за вашия ДОМ.