fbpx
да оптимизираме мястото за съхранение у дома 7

Как да оптимизираме мястото за съхранение у дома

Когато става на въпрос за съхранение, всеки един от нас веднага се сеща за скринове, пространството под леглото, шкафчета и чекмеджета. 

Ами ако ти кажа, че може да оптимизираме мястото за съхранение вкъщи? Не е необходимо всичко да е прибрано. Ако имаш колекция от шапки – изложи ги. Ако обичаш дънки и панталони, но съхраняваш няколко един върху друг на една закачалка, разреди ги. 

Споделям готини идеи за съхранение, така че да ти е лесно да намираш каквото ти трябва, както и домът да изглежда подреден и спретнат.

Закачалка за шалове

как да оптимизираме мястото за съхранение у дома как да оптимизираме мястото за съхранение у дома

Всеки има поне по няколко. Бутаме ги в шкафове или висят на портмантото. Заемат излишно място и карат домът да изглежда претъпкан.

Прибери всеки шал в гардероба на отделна закачалка. Така получаваш удобство и душевен комфорт, когато не висят на показ в коридора. Използвай метални закачалки за да не се закачи някоя нишка и да съсипе любимия шал.

Открито съхранение на бижута

да оптимизираме мястото за съхранение у дома 5

Лесно може сами да си направите закачалка за вашите бижута, така че да ги виждате и лесно да правите своя избор всеки ден. Този вид закачалки подхожда на пространства обзаведени в бохемски стил. Голям плюс на този начин на съхранение е, че бижутата не се заплитат и не се налага да си губите времето в разплитане, което в повечето случаи води до смяна на избора или изобщо да слагате бижута този ден.

Спестете си мъките и покажете красотите, които притежавате. Колиета, гривни, пръстени, може да закачите всичко, което искате да бъде оценено от гостите ви или пък ако просто искате вие да се любувате на колекцията си.

Закачалки за панталони

да оптимизираме мястото за съхранение у дома 7

Както споменах по-горе – наслояването на няколко панталона върху една единствена закачалка не е никак добра идея. По този начин панталоните се мачкат повече и се захабяват. Има специален вид закачалка за вашите дънки и панталони за да ви е лесно да ги достигате и да правите лесно своя избор. По този начин спестявате и място в гардероба си.

Закачалки за чанти

да оптимизираме мястото за съхранение у дома 12

Най-трудни за съхранение остават чантите. Не искате да ги мачкате една върху друга или да ги оставите на открито, защото хващат прах. Не искате да седят в отделен шкаф, защото забравяте какви чанти имате.

Използването на специални закачалки за тях помага дръжките да не се износват или съсипват с времето. Спокойно виждате какво имате и съхранението в гардероб ги предпазва от прах и слънце, от което може да избледнее цвета на вашата чанта.

Особено ако сте вложили голяма сума в конкретен модел чанта, ще искате тя да запази своя блясък за дълго време.

Колани, колани и още колани

да оптимизираме мястото за съхранение у дома 1

Навити на кълбо или…

Съхранявайте коланите си на закачалка като добавите кукички, на които да ги закачите. Така ще виждате всеки един от тях, няма да нарушите формата им и няма да се износят толкова бързо във времето. Пестите място в гардероба и получавате удобство. Да, толкова е лесно.

Шапките ти са прекалено много, няма проблем

как да оптимизираме мястото за съхранение у дома 4

Поставете на регал няколко кукички за душ завеса. На тях прилежно окачете вашите шапки. Не е нужно да ги затваряте в гардероб, ако това е колекция, от която се гордеете. Подредете ги по цветове за допълнително удоволствие за окото. Взимането им няма да ви затруднява вече.

Съхранение на списания

как да оптимизираме мястото за съхранение у дома 6

Всички знаем за поставките за списания, които само заемат място на пода. Друг начин за съхранение пък е да поставите няколко върху холната масичка, след което не остава място за нищо друго освен за чаша кафе.

Направете нещо практично и приемете идеята, която ви представям, а именно съхранение на списания на стена. Използвайте кожена връзка и прикрепете по показания начин. Стилно и елегантно. Служи и за декорация и за лесен достъп когато ви се чете нещо кратко и неангажиращо.

Закачалка от подръчни материали

старинни ключалки закачалки

Наскоро сте реновирали жилището си и имате в излишък красиви старинни ключалки. Не ги изхвърляйте, превърнете ги в закачалки за стена. Креативен начин да използвате това, което имате. Определено гостите ви ще се загледат и ще проявят интерес.

Винаги давайте втори шанс на вещите си. А дори, ако не знаете как, не ги изхвърляйте. Дарете ги или ги подарете. Има магазини за антики и старинни вещи, които с радост ще приемат това, което е ненужно за вас.

Стълба в излишък

как да оптимизираме мястото за съхранение у дома

Шалтетата и одеялата заемат голямо пространство без значение дали е под леглото или в някой шкаф. Ако ги използвате често не се затормозявайте – сложете ги на място, което да е удобно за вас. А защо не и на стълба, която не използвате. Старите дървени стълби са страхотна декорация. Но освен подпряна в банята, може да я използвате и на стена, като закачалка. Достатъчно голяма и здрава е за да издържи няколко топли одеяла, които ще достъпвате лесно през хладните есенни вечери.

Нестандартна закачалка за палта

как да оптимизираме мястото за съхранение у дома 3

Не искате цяло порт манто, но пък искате място за съхранение на якета и палта близо до входа на жилището ви. Е, имаме идея и за нея не ви е необходимо много. Само голяма дъска и малко желание. 

Направете шаблон и изрежете места за закачане. Може да я боядисате или да оставите естествения цвят на дървото, зависи изцяло от вас и кое мислите ще се впише по-добре към цялостното обзавеждане на пространството ви. Ще може да се похвалите на приятели, че сте го направили сами и ще сте сигурни, че е единствено по рода си. Дори някой да заимства от вашия дизайн, знайте че никога няма да се получи същото.

Деница Кулева

Деница Кулева

Млада, креативна личност, която иска да се докосне до всеки аспект от маркетинга. Имам завършена бакалавърска степен именно с тази специалност. Досега в професионален аспект съм се занимавала с имейл маркетинг, статистика и обработване на база данни, а следващата ми цел са социалните мрежи и копирайтинга. Точно заради това се радвам, че съм част от редакторския екип на ОрхИДЕЯ.

Избрани от екипа

Подбрали сме за вас и други интересни статии:

Ще сме щастливи да харесате нашата Facebook страница, където ще имате възможност да виждате всички нови статии от ОрхИДЕЯ.

ОрхИДЕЯ комбинира стилно и естетично с функционално и практично, за да ви предоставя любопитно и полезно съдържание за вашия ДОМ.